Červená paprika v oleji
Recept na 2 až 3 poháre
Potrebujeme: 2kg červenej papriky, 2 veľké cibuľe
Nálev : 1l vody, 200 ml octu, 30g cukru, 1 bobkový list, 1 lyžičku horčicových semiačok, 30g oleja
Postup :
1. Dobre umyté papriky rozrežeme napoly , zbavíme jadrovníka, dáme ich do hrnca a predvaríme 3 až 5minút v horúcej vode.
2. Vychladnuté papriky poukladáme natesno do fliaš spolu s kolieskami nakrajanej cibule. Na dno fľaše môžeme trochu oleja.
3. Do vody, v ktorej sme varili papriku, pridáme ocot, soľ, cukor, koreniny a olej. Necháme prevariť.
4. Horúcim nálevom zalejeme papriku, poháre uzatvoríme a sterilizujeme 10 až 15 minút.
Rada : Vyberte si menšie červené papriky s hrubou dužinou, napríklad kapiu či rajčiakovú papriku.